Egypten i alla ära – men variera dig med en weekendresa

Egypten är ett fantastiskt resmål. Men som alla andra resmål har det vissa brister. Exempelvis tar det några timmar att flyga dit från Sverige. Sedan finns det även faktorer som knappast är egentliga brister men som kan påverka ditt val av resa om du exempelvis bara har en helg på dig. En sådan faktor är att det finns väldigt mycket att se, göra och uppleva. Detta är ingen nackdel i sig, men det gör att du kanske vill spendera minst en vecka i Egypten, gärna ännu mer. Egypten är dessutom stort och du kan vilja ha tid på dig att besöka allt ifrån pyramider till storstäder, som inte alltid är belägna vägg i vägg. Och ibland har man helt enkelt inte tid, men vill ändå komma iväg och resa lite. Då rekommenderar vi en weekendresa!

Svensken reser allt mer utomlands. Men vi stannar borta kortare tid. Ett önskemål dominerar: ”Vi vill fly vardagen”, säger resekonsult Hans Remvig till DN(läs mer).

Att fly vardagen kan man smidigt göra på en weekendresa till någon storstad. Fördelen med en storstad är att du har mycket att se, uppleva och göra på ganska korta avstånd – oftast med bra kommunikationer. Det tar heller inte speciellt lång tid att resa, varken dit eller till och från flygplatser om du väljer en storstad i Europa. Kika gärna in på Destly.com för att kika på olika weekendresor, och andra resor. Ett annat förslag är att ta en weekendresa i Sverige, kom iväg och byt miljö bara. Njut av att bo på hotell och se något annat som du inte brukar se hemma.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.