Egypten oroligt – res till Tanzania

Det är just nu osäkert i Egypten och enligt en artikel från Dagens nyheter så har säkerhetsläget i Egypten förvärrats. Man skriver om öppet krig mellan armén och terrogrupperingar, dessutom pågår en så kallad klappjakt på islamister i Kairo.

Detta är så klart väldigt synd, eftersom Egypten egentligen är mycket vackert land med en fin kultur. Det är även ett land som många tycker om att resa till, men just nu kan det vara bra att välja andra alternativ.

Ett tips vi föreslår till dig som vill ut och resa och vanligtvis rör dig mot Egypten – är att istället åka till Tanzania. Det finns otroligt mycket fint att finna där men samtidigt har man liknande klimat och natur som Egypten, båda ligger ju trots allt i Afrika. Dessutom ryktas det om att Prins Carl Philip och hans numera fru Sofia åkte till Tanzaia på sin smekmånad. En av anledningarna är att det finns både fantastiskt strandhäng och äventyr i form av vildmarkssafari. Även det danska kronprinsparet Mary och Frederik åkte dit när de hade gift sig 2004.

För att boka en resa till Tanzania finns det flera alternativ. Du kan självklart boka flygbiljetter, boende och utflykter var för sig men det kan vara bättre att försöka boka en paketresa. Då kan du boka allting på samma gång vilket vanligtvis för hela resan mycket billigare. Sök på safari Tanzania pris, för att hitta bra alternativ.

Tänk dock på – innan du gör ditt köp – att kolla ordentligt så ingenting är konstigt med bokningen. Det står nämligen i Aftonbladet om en man som skulle åka på resa med sin familj och han betalade 9500 kronor för resan, pengarna drogs från kortet, men hotellet fick aldrig pengarna. Detta ska även ha drabbat flera andra vilket så klart är mycket sorgligt. Läs mer  här.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.