Kom-ihåg för Egyptenresan

Egypten är en fantastisk plats att besöka, men det kan vara en god idé att tänka på några saker:

–    När du bokar hotell, se till att det har luftkonditionering. Ett hotellrum utan luftkonditionering i hettan kan räcka för att slå det bästa av äktenskap i spillror.
–    Växla pengar redan på flygplatsen (eller tidigare än så), så att ni slipper betala allt för mycket med kort – som det inte ens är säkert att de tar på restauranger och dylikt i Egypten – eller att växla på någon av de växelkontor som landet har.
–    Packa ganska lätt. Egypten är ett varmt land, med mycket fina kläder och produkter till försäljning. Det kan finnas en poäng med att resa med mindre packning än ni egentligen kommer att behöva och sedan ”handla” delar av bagaget på plats. På det sättet rymmer resan mer till den shopping ni gör, och ni slipper lägga till extra kostnader för vikten.
–    Ta med er medicin mot magont och liknande, det är inte ovanligt att svenskar reagerar på den förändrade bakterieflora de upplever.
–    Drick mycket vatten. Man förlorar mycket vatten på att vara i ett varmt land!
–    Ta med dig pass och biljetter vart du än går. Det förekommer en del tjuvar på hotell och vandrarhem. Se till att förvara de dyrbaraste ägodelarna på exempelvis en ficka runt magen under tröjan.

Trevlig resa!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.