Mellanlanda i Huvudstaden

Egypten har kommit att bli ett av svenskarnas allra käraste resmål, och kan snart konkurrera med klassiska turistresmål som Thailand, Mallorca och Kanarieöarna. Till Egypten kan man resa med de flesta charterbolag, och flygen går dessutom från flera olika städer i Sverige – alltifrån Luleå i norr till Malmö i söder. Men självklart går det flest flyg från huvudstadens flygplats, Arlanda. Härifrån går plan till de flesta resmål i Egypten, medan man om man flyger från exempelvis Örebro kanske bara har två orter i Egypten att välja mellan.

Hitta hotell i huvudstaden

Med tanke på detta är det många som väljer att resa från Stockholm när det är dags att ge sig ut på resa. Bor man långt ifrån staden är det en bra idé, ja nästan en nödvändighet, att bo på hotell någon natt innan man åker vidare. En del väljer att stanna ett par nätter och på så sätt få lite tid i huvudstaden att shoppa, turista och annat. I Stockholm finns ett stort utbud av hotell, och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. En artikel berättade följande om hotellsituationen i Stockholm:

Hotell är hetare än hett i huvudstaden. För tio år sedan fanns cirka 11 300 hotellrum i Stockholm. Inräknat de nya hotell som öppnar i år så väntas det vid slutet av 2011 finnas cirka 16900 rum att välja bland för turister och affärsresenärer. Trots ständigt nya hotell på Stockholmskartan så hamnade beläggningsgraden i fjol på samma nivå som 2001: sju av tio hotellrum i snitt hade en övernattande kund. Samtidigt har hotellen ökat sin lönsamhet jämfört med då. Uppenbarligen har ett ökat utbud inte pressat priserna för att bo på hotell i Stockholm. Tvärtom.”

Med tanke på alla de hotell som finns är det smidigt att använda sig av någon site som samlat alla billiga hotell på ett ställe. Då kan man enkelt sortera hotellen efter olika stadsdelar, och man får en bra överblick över vilken typ av hotell det är.

Comments are closed.