Packa för Egypten i vinter

Egypten är ett populärt resmål bland svenskar, framförallt under vintertiden. Anledningen till detta är att många har svårt för den egyptiska sommarvärmen. Genom att åka under vintern är det lättare att undvika den värsta värmen och njuta av en mer behaglig värme. En av de vanligaste frågorna som ställs av dem som bestämt sig för att åka till Egypten är vad de ska packa med sig.

Att veta vad du ska packa med dig är inte alltid lätt. Först måste du veta om du ska packa varma kläder eller sommarkläder. Finns det några regler i landet du måste följa? När du reser till ställen med mycket sol är solskydd en av de viktigaste sakerna att ha med sig. De kan dock vara svåra att hitta när du reser under vintern, men som tur är kan du köpa det billigt online ifall du inte hittar det i en fysisk butik.

Läs på om landet

Med tanke på att Egypten skiljer sig rätt mycket från Sverige rekommenderas det att du läser på om landet innan du köper din resa. På så sätt vet du vad som gäller och får en bättre idé på vilken sorts packning du skulle behöva ta med dig. Vissa som har besökt Egypten rekommenderar att kvinnor som ska resa väljer kläder som är lite mer täckande. I alla fall om du/ni vill se er omkring och inte endast ligga på stranden.

Skriv en packlista

Det allra bästa du kan göra oavsett var du ska resa är att skriva ner en lista på allting du vill/måste ta med dig. Det hjälper dig att få bättre koll så du inte glömmer någonting. När du ska resa till Egypten kan packningen variera beroende på anledningen du valde att resa dit. Vill du sola och bada? Besöka pyramider? Ett tips är att du packar en outfit för varje planerad aktivitet plus ett par extra för säkerhets skull. Genom att planera alla outfits innan resan hjälper det dig dessutom att inte packa för mycket. Andra saker som är bra att ta med sig är bekväma skor, solglasögon och givetvis solskydd.

Comments are closed.