Vilket skydd ger försäkringen?

Egyptens utan tvekan största inkomstkälla är turismen, så om man vill stödja de nya styrande i landet, och den modiga befolkningen, som samlades på Tahrir-torget och reste sig mot Mubarak, då är det bästa sättet att resa dit. Det ”nya” Egypten behöver turisternas pengar för att kunna bli en fungerande demokrati.

Samtidigt kan man inte förneka att läget är ganska oroligt i Egypten, fortfarande. Man kanske bokar en resa nu för att åka dit i vinter, och så försämras situationen rejält till dess. Då vill man helst slippa att åka, och få sina pengar tillbaka, även om det skulle kunna gynna den egyptiska demokratirörelsen. Har man otur kommer dock möjligheten att avboka sin resa och få pengarna tillbaka att vara begränsad.

Av denna anledning bör man förhöra sig om vilka möjligheter man har att få pengarna tillbaka om oroligheter skulle utbryta i Egypten, och man bör kolla upp detta redan innan man bokar sin resa. Hemförsäkring ger ofta ett visst avbokningsskydd för resor, åtminstone hos vissa försäkringsbolag. Försäkringen kan även innehålla ett rättsskydd, som ger ersättning för rättegångskostnader om en tvist skulle uppstå mellan konsumenten och researrangören.

Framför allt bör man dock läsa igenom researrangörens villkor innan man bo0kar sin resa. Är det något som är oklart bör man fråga om detta, för att vara säker på att kunna få tillbaka åtminstone en del av pengarna man betalat för resan, om situationen skulle bli sådan att man inte vågar resa till Egypten. Sedan får man naturligtvis hoppas att det inte blir så, inte minst för egyptiernas skull.

Comments are closed.